Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας - Χορωδίας

Παναγιώτης Βλάχος (Διεύθυνση Ορχήστρας)

Ο Παναγιώτης Βλάχος δραστηριοποιείται ως Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μάνδρας – Ειδυλλίας από το 1996. Έχει συνεχή και πολυετή καλλιτεχνική δράση ως διευθυντής  ορχήστρας, χορωδίας,ενορχηστρωτής, σολίστ τρομπέτας (Φιλαρμονικές Ορχήστρες Δήμου Ασπροπύργου,Μάνδρας- Ειδυλλείας, Κερατέας, Αράχωβας, βοηθός Αρχιμουσικού Φιλαρμονικής Δήμου Χαλκίδας κλπ.). Ως μαέστρος έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την Παιδική -  Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., τη Μαθητική Ορχήστρα Χάλκινων και Κρουστών Ωδείου Αθηνών, καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας (Μάριος  Φραγκούλης, Γλυκερία), έχει εμφανίσεις ως αρχιμουσικός στο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών , (Άγιοι Σαράντα – Αλβανία), έχει διευθύνει τις ορχήστρες της Ραδιοφωνίας της Αλβανίας, του Κρατικού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου Αλβανίας,  την Orchestra Synfonica di Pescara, ενώ έχει συμπράξει ως μαέστρος και σολίστ τρομπέτας  με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος και τη  Δημοτική Φιλαρμονική Μάνδρας στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»(Αθήνα), στη Λάρνακα και στη Λεμεσσό της Κύπρου σε συναυλίες υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το1997 έλαβε με τη Δημοτική Φιλαρμονική Μάνδρας το  Α’ Βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών ενώ το 2013 συμμετείχε σε συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Εργαστήρι Πολιτισμού & Τεχνών Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

 

 

 

Iωάνης Τουφεξής (Διεύθυνση Χορωδίας)

Γεννήθηκε στη Νεμέα Κορινθίας. Από το 1978 γίνεται μαθητής του Συνθέτη, Μαέστρου και Μουσικοπαιδαγωγού Γιάννη Καστρινού στο Ελληνικό Ωδείο, κοντά στον οποίο αποκτά το Δίπλωμα πιάνου, όλους τους τίτλους των Ανώτερων Θεωρητικών, αλλά και της Σύνθεσης το 1998 με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο.
Από το 1988 ως το 1990 παρακολουθεί μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας με το Μαέστρο και συνεργάτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Αραβίδη, ενώ αργότερα παρουσιάζει ο ίδιος σεμινάρια και Master Courses Σύνθεσης, Διεύθυνσης Ορχήστρας και πιάνου.
Παράλληλα, από το 1985 διδάσκει σε γνωστά Ωδεία των Αθηνών, στα οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση, Ανώτερα Θεωρητικά, Σύνθεση και πιάνο.
Κατά τη διάρκεια των ετών 2002-2005 ιδρύει πλήρη Συμφωνική Ορχήστρα και Μικτή Χορωδία στο Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου Αθήνας ως Ενορχηστρωτής και Διευθυντής της για τρία χρόνια.

Το 2002 συμμετέχει στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης με το έργο «Σονάτα για πιάνο» αποσπώντας το Α΄ Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO . Την τελευταία δεκαετία έχει γράψει έργα για πιάνο, κλασσική κιθάρα και κλαρινέτο, φωνή και πιάνο, καθώς και κουαρτέτα, σονάτες, μουσική δωματίου, συμφωνικά έργα και μουσική για κινηματογράφο.

Ως ενεργό μέλος από το 2004 του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών», επιμελείται της διοργανώσεως των ετήσιων συναυλιών του Σωματείου καθώς και της έκδοσης μιας «Πιανιστικής Ανθολογίας», δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ευρύτερη προβολή των έργων των μελών του Συνδέσμου και του ιδίου.

Επαφή

Ωδείο "Ιωάννα Συγκελάκη"
Σινώπης & Τριπόλεως 20
Καλλιθέα
176 73

Εδέσσης 40 & Ρίμινι
Αιγάλεω (παράρτημα "AΠΟΛΛΩΝ")

+30 2109566801
+30 2105910373

Επικοινωνία

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode