Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών Μαθημάτων

Ελένη Τσούτσου

Η Ελένη Τσούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Καταγόμενη από μουσική οικογένεια έδειξε από νωρίς ενδιαφέρον για τη μουσική. Από το 1996, οπότε και λαμβάνει σε ηλικία 19 ετών Δίπλωμα Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί, Ά βραβείο και Χρυσό μετάλλιο» (τάξη Ι. Συγκελάκη), συμμετέχει σε πολλές συναυλίες πιάνου και μουσικής δωματίου με μέλη της Κ.Ο.Α, δίνει ατομικά ρεσιτάλ σε αίθουσες της Αθήνας και της περιφέρειας («Παρνασσός», αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων, αίθουσα Συλλόγου Αιγυπτιωτών, Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, θέατρο «Απόλλων» Σύρου , Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην ‘Υδρα, Aίθουσα Ωδείου Franz Liszt και θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, Βόλος), συμμετέχει σε ηχογραφήσεις πιανιστικών έργων, εμφανίζεται ως σολίστ ζωντανά σε τηλεοπτικό σταθμό.
Από το 1997 ως σήμερα λαμβάνει διαρκώς με επιτυχία μέρος στα master – classes που διοργανώνει ο διεθνούς φήμης καθηγητής, διευθυντής ορχήστρας και Σολίστ πιάνου Δημήτρης Τουφεξής, κοντά στον οποίο ακολουθεί σολιστικές σπουδές. ‘Εχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια με τους φημισμένους πιανίστες Nicolai Petrov, Al. Miroshnikov, Paul – Badura Scoda και Mauriccio Pollini. Έχει λάβει μέρος σε master – classes πιάνου της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Salzburg (Mozarteum) στις τάξεις των καθηγητών Frank Wibaut, Aquilles Delle- Vigne και Robert Levin ενώ έχει συμμετάσχει σε κονσέρτα της θερινής Ακαδημίας με ενθαρρυντικές κριτικές.

Στον τομέα των ανώτερων θεωρητικών, διδάχτηκε από τους Μένανδρο Γαλανό, Χρήστο Μαμάη και Χρήστο Σκόνδρα κοντά στους οποίους έλαβε πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής και Ενοργάνωσης Μπάντας, όλα με Άριστα.

Στους μαθητές της συγκαταλέγονται αριστούχοι πτυχιούχοι, επιτυχόντες στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, νέοι καθηγητές μουσικής και φερέλπιδες νέοι καλλιτέχνες.

Είναι καλλιτεχνική Διευθύντρια, καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων στα Ωδεία «Ι. Συγκελάκη» και «Απόλλων» καθώς και Αρωγό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών. Στο ρεπερτόριό της συγκαταλέγονται, εκτός από πολυάριθμα έργα για σόλο πιάνο, πολλά έργα Μουσικής Δωματίου, κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, έργα για 4 χέρια και για 2 πιάνα. Το 2008 παρουσίασε σε 1η πανελλήνια εκτέλεση το έργο του Jeno Takacs “Drei Minuten”.
Στις 24 Οκτωβρίου 2009 εμφανίστηκε ως Σολίστ στην Αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ,σε ένα sold – out ρεσιτάλ πιάνου για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Τον Φεβρουάριο του 2011 συμμετείχε με τον διακεκριμένο φλαουτίστα Ν.Χαλκιά σε Α' πανελλήνια παρουσίαση έργων για φλάουτο και πίκολο φλάουτο στην αίθουσα του Φ.Σ.Παρνασσού. Έχει επίσης συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ Πόρτο - Χελίου (Ιούλιος 2013).
Από το 2011 η προσωπική της μελέτη γίνεται σε Fazioli F-183, πιάνο συναυλιών αποκλειστικά χειροποίητο και μοναδικό για την ποιότητα του ήχου του.

Φανή Κάβουρα

H Φανή Κάβουρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον είναι πτυχιούχος και αριστούχος στα τμήματα Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Κλασσικής Κιθάρας του ωδείου Ιωάννα Συγκελάκη (Τάξεις: Ελένη Τσούτσου, Δέσποινα Παπαδοπούλου)

Ήταν ενεργό μέλος στις ακόλουθες  χορωδίες με παρουσία σε συναυλίες, διαγωνισμούς και φεστιβάλ χορωδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χορωδία Τρικάλων, Ευρωπαϊκή και Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων και Χορωδία του τμήματος Μουσικών Σπουδών. Επιπλέον , έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σύνολα με κλασική κιθάρα, φλάουτο και ταμπουρά.

Από το 2010 που τελείωσε τις σπουδές της στο Τ.Μ.Σ. εργάζεται ως αναπληρώτρια μουσικός σε δημοτικά σχολειά του Δήμου Αθηναίων και επιπλέον διδάσκει μαθήματα Θεωρητικών και Κλασικής Κιθάρας στο ωδείο Ιωάννα Συγκελάκη.

Τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό της ενδιαφέρον στρέφεται  στη μελέτη των μουσικοπαιδαγωγικών και μουσικοκινητικών συστημάτων Orff, Koda’ly και  Dalcroze, έχοντας παρακολουθήσει και συμμετάσχει ενεργά σε διάφορα σεμινάρια και κύκλους σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δίπλα σε σημαντικούς μουσικοπαιδαγωγούς και εμψυχωτές όπως Carole de Haut-Darwiche, Lucy Green, Σμαράγδα Χρυσοστόμου, Μιχάλης Πατσέας, Ζωή Διονυσίου, Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Κατερίνα Τζεδάκη, Τζίνα Γιωτάκη, Παναγιώτη Τσιρίδη, Μαργαρίτα Παπακώστα, Νικόλα Τσαφταρίδη, Χρήστο Σταματίου, Γιάννη Σπετσιώτη, Ευαγγελία Κοψαλίδου, Μαρία Φιλιάνου, Ελισσάβετ Περακάκη, Ιωάννα Τσακάλου , Μάρω Θεοδωράκη κ.α.

Χρήστος Σκόνδρας

Νατάσα Παπαδοπούλου

Κατερίνα Καπέλλα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι αριστούχος Ειδικού Αρμονίας με καθηγήτρια την Άννα Βογιατζή & Αντίστιξης με καθηγητή τον Χρήστο Μαμάη, πτυχιούχος πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, διπλωματούχος πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο με καθηγήτρια την Ιωάννα Συγκελάκη, από το ωδείο "Ι.Συγκελάκη". Επίσης, είναι κάτοχος τίτλου σπουδών Μουσικής Θεάτρου & Κινηματογράφου με καθηγητή τον Χρήστο Γεωργακόπουλο, που της απονεμήθηκε έπειτα από τριετή φοίτηση.

Έχει συμμετάσχει & διακριθεί από το 1998 έως σήμερα στα σεμινάρια του διεθνούς φήμης καθηγητής & σολίστ Δημήτρη Τουφεξή με έργα για σόλο πιάνο, για 4 χέρια και για 2 πιάνα. Το 2000 συμμετείχε στο σεμινάριο του Doctor of Music Alexy Miroshnikov. Στις ανωτέρω διοργανώσεις συνηχογράφησε CD με τους διακριθέντες.

Συνόδευσε την χορωδία του Δημήτρη Χατζή στο University of Indianapolis Athens και συμμετείχε στο σεμινάριο της Έλενας Χριστοδούλου με θέμα "Ξενάγηση στις μουσικές κουλτούρες των λαών της γης. Ένα μουσικό ταξίδι στις ηπείρους της γης".

Συμμετείχε σε ρεσιτάλ πιάνου στο Ωδείο "Franz Liszt" στο Βόλο και συμμετείχε στη θεατρική παράσταση για 2 πιάνα και έναν αφηγητή του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Ξενάκη, με έργα του ιδίου.

Συμμετείχε ως βοηθητικό προσωπικό των μουσικών (πιανίστες), στο πλαίσιο των παραστάσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός".

Το 2011-12 συνόδευσε την παιδική θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» του Antoine de Saint-Exupery, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Γκλιάτη.

Είναι δασκάλα Πιάνου και Θεωρητικών μαθημάτων στον Ωδείο 'Ι.Συγκελάκη'.


 

 

Επαφή

Ωδείο "Ιωάννα Συγκελάκη"
Σινώπης & Τριπόλεως 20
Καλλιθέα
176 73

Εδέσσης 40 & Ρίμινι
Αιγάλεω (παράρτημα "AΠΟΛΛΩΝ")

+30 2109566801
+30 2105910373

Επικοινωνία

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode