Τμήμα Παραδοσιακής / Λαϊκής μουσικής

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ

      

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.  Διδάχτηκε cimbalom από τον μουσικό και οργανοποιό Αλέξανδρο Γκαραβέλη (1914 - 2001).  Από το 2001, διδάσκεται κοντά σε Ρουμάνους

και Ούγγρους δεξιοτέχνες,όπως ο Οkros Oszkar, σολίστας της διεθνούς φήμης εκατονταμελούς ορχήστρας  τσιγγάνικων βιολιών της Βουδαπέστης (100 tagu Ciganyzenekar).

Το 2005 συμμετείχε σε σεμινάριο cimbalom που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία, οργανωμένο από τη σολίστ και καθηγήτρια στην Ακαδημία Τεχνών της Banska Bistrica της Σλοβακίας, Victoria Herencsar.

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, συμμετείχε  στην 8η Διεθνή Συνάντηση για χορδόφωνα κρουστά όργανα στην Κίνα (8th International Cimbalom Congress , Πεκίνο).

Τον Ιούνιο του 2008, συμμετείχε στην «Πρώτη Πανελλήνια συνάντηση σαντουριών» που οργανώθηκε από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Αγ. Παρασκευής και το μουσείο Αλ. Κοντόπουλου, και πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θέατρο του δήμου Αγ. Παρασκευής.

Δίδαξε  κύμβαλο και σαντούρι στο Μουσικό Γυμνάσιο  Λαμίας και στη σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής  μουσικής «Εν Ωδαίς» (Λαμία), υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Ανδρέα Ιωακείμ.  Από το 2010 διδάσκει στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Την άνοιξη του 2009 παρουσίασε για πρώτη φορά το κύμβαλο στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων του Φοίβου Ανωγειανάκη, με πρόλογο του μουσικολόγου Χ.Σαρρή.

Το 2012 πραγματοποίησε ρεσιτάλ στο Σλοβακικό Ινστιτούτο, στην Βουδαπέστη.

Είναι μέλος της CWA (Cimbalom World Association, Διεθνούς Ένωσης παικτών  χoρδόφωνων κρουστών {τσίμπαλο, σαντούρι} από το 2005.

 Είναι  απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας  της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, με κατεύθυνση τον τομέα της Ιστορίας.

 Ο δίσκος του, « Μ΄έκανες και σ΄αγάπησα», που κυκλοφόρησε το 2012 από την εταιρεία «ΩΔΗ», αποτελεί φόρο τιμής στην παλιά γενιά των Ελλήνων εκτελεστών του κυμβάλου και συνάμα, το πρώτο προσωπικό δείγμα της τέχνης του.

Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους εκτελεστές της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού στο Μ.Μ. Αθήνας και Θεσσαλονίκης , στο Ηρώδειο (Φεστιβάλ Αθηνών 2012) αλλά και σε παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

 

ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

 

 

Καθηγητές του : Θέμης Παπαβασιλείου

Μιχάλης Αρχοντίδης

Ελένη Τσούτσου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με μουσικό όργανο ήταν σε ηλικία 5 ετών με μια κιθάρα, μετά ακολούθησε τις σπουδές του στο μπουζούκι, στη θεωρία και τα Ανώτερα Θεωρητικά. Σε ηλικία 14 ετών υπήρξε μέλος της ορχήστρας του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Ταύρου με μαέστρο τότε τον Σπύρο Σαμοίλη. Είχε για 7 έτη την καλλιτεχνική επιμέλεια της ορχήστρας στο κέντρο Ν. ΠΑΛΑΤΑΚΙ καθώς και σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της επαρχίας. Έχει συμμετυάσχει σε πολλές συναυλίες όπως και σε δισκογραφικές δουλειές ως εκτελεστής και ενορχηστρωτής μουσικών κομματιών. Έχει διδάξει σε αρκετά ωδεία της Αθήνας. Στις μεγάλες του αγάπες ξεχωρίζει τον Μανώλη Χιώτη, το Γιώργο Ζαμπέτα, το Χάρη Λεμονόπουλο, το George Benson αλλλά και τον Mozart. Παίζει μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, ούτι, σάζι και κιθάρα. Στις προσωπικές του συνθέσεις ξεχωρίζουν τα Κλασικά Περάσματα, η Νυχτερινή Έξοδος (Φαντασία), Της Αθήνας τα Δειλινά, και η Υδρόγειος (ορχηστρικό σε 7/8). Παρακολουθεί μαθήματα Ειδικού Αρμονίας και φωνητικής.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ

 

Επαφή

Ωδείο "Ιωάννα Συγκελάκη"
Σινώπης & Τριπόλεως 20
Καλλιθέα
176 73

Εδέσσης 40 & Ρίμινι
Αιγάλεω (παράρτημα "AΠΟΛΛΩΝ")

+30 2109566801
+30 2105910373

Επικοινωνία

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode