Σχολή Ξύλινων Πνευστών
ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ (ΦΛΑΟΥΤΟ)
.
Καθηγητές της υπήρξαν οι: H. Wiese, A. - C. Heinzmann, G. Pas – Van Riet, C. Jans, Π. Κελέκης, Γ. Γκουράνης.
Έχει συνεργαστεί με τις Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθηνών και με την Κρατική Όπερα της Νυρεμβέργης. Για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 αποτέλεσε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νυρεμβέργης και από το 2014 ανήκει στο δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επίσης υπήρξε 1ο φλάουτο στην Ορχήστρα Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (2006-2007) και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του ΑΠΘ (2009-2010).
Πραγματοποιεί τακτικά συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νυρεμβέργη, Schloss Rheinsberg, Αμβέρσα, Κωνσταντινούπολη, Λουξεμβούργο, Κοπεγχάγη) κι έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και φεστιβάλ φλάουτου και μουσικής δωματίου με τους: H. Wiese, D. Formisano, Μ. Ziegler, P.-L. Graf, A. Lieberknecht, B. Kujiken, Γ. Χατζηνίκο, Π. Δράκο, L. Ruoho, S. Milan, D. Oberlinger, P. Edmund – Davies , I. Matuz.
Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετέχει σε διαγωνισμούς μουσικής έχοντας αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία, 2004: Διάκριση εξαιρετικού ταλέντου στον 20ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ξύλινων πνευστών του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, 2005: 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φλάουτου στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Flutemeetings 2005» στον Βόλο, 2007: συμμετοχή στον τελικό του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού φλάουτου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, 2013: 1ο βραβείο στον 1ο διαγωνισμό φλάουτου «Urs Rütimann», στο Ωδείο Αθηνών, βράβευση σε διαγωνισμό της Hochschule für Musik Nürnberg, συμμετοχή στον διαγωνισμό φλάουτου Friedrich Kuhlau με το Triavlos Ensemble στο Uelzen της Γερμανίας, 2014: πρόκριση στον 6ο διεθνή διαγωνισμό φλάουτου στην Κρακοβία.
Την άνοιξη του 2014 συνέπραξε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και στη συνέχεια με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Bad Reichenhall ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για φλάουτο του Jacques Ibert. Στις «Ημέρες σύγχρονης μουσικής» του Πανεπιστημίου Μουσικής της Νυρεμβέργης συνεργάστηκε με το Resonanz Ensemble υπό τη δ/νση του Μ. Nawri παρουσιάζοντας σε πρώτη παγκόσμια το έργο του Μ. Zdralek “Lieder ohne Worter” για μπάσο φλάουτο και μικρή ορχήστρα. Ακολούθως εμφανίστηκε ως σολίστ στο Αrt Campus 2014 στους Δελφούς ερμηνεύοντας το κοντσέρτο “La Notte” του A. Vivaldi.
Οι σπουδές της υποστηρίχθηκαν από υποτροφίες και βραβεία της πόλης του Λουξεμβούργου, της DAAD, του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση και του κληροδοτήματος Αλεξάνδρα Τριάντη του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Γεννημένη στηνΈδεσσα το 1988, η Θεοδώρα Ιορδανίδου είναι αριστούχος απόφοιτη του Ωδείου Δήμου Έδεσσας, του Conservatoire de Musique του Λουξεμβούργου και του Πανεπιστημίου Μουσικής της Νυρεμβέργης, από όπου απέκτησε Πτυχίο και μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σολιστ Φλάουτου. Καθηγητές της υπήρξαν οι : Η.Weise, A- C Heinzman,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΛΛΙΟΣ (ΟΜΠΟΕ)
O Bασίλης Μάλλιος κατόπιν διαγωνισμού αρχίζει τις σπουδές στο Μουσικό Λύκειο Αργυροκάστρου το 1985 στην τάξη του όμποε. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του λαμβάνει μέρος σε πολλές και διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.
Το 1988 αποσπά το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό Μουσικών Λυκείων
Το 1989 τελειώνει το Μ.Λ. και παίρνει το πτυχίο του Όμποε.
Το 2000 παίρνει το Δίπλωμα του Όμποε από το Διεθνές Ωδείο Αθήνας.
ΣΥΜΜΕΤOΧΕΣ:
Από το 1991 συμμετέχει σε διάφορες ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το 2001 λαμβάνει τη θέση του αρχιμουσικού στην Ορχήστρα Πνευστών του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δ. Αθηναίων
Από το 2000 έως το 2007 είναι το πρώτο Όμποε στην παιδική σκηνή της Ε.Λ.Σ.
Έχει λάβει μέρος στην 5η και 6η Χορωδιακή συνάντηση Ερμιόνης τον Αύγουστο του 1996 και 1997 αντίστοιχα. Επίσης στο 7ο,8ο,και 9ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο Πόρτο Χέλι. Εμφανίσεις με της: Σ.Ο.Μ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ, Σ.Ο.ΠΕΙΡΑΙΑ (Δημήτρης Μητρόπουλος) Σ.Ο.Δ.ΑΘΗΝΑΙΩΝ ως πρώτο Όμποε. Φιλαρμονικές : Χαλανδρίου, Αλίμου, Ηλιούπολης ,Πεντέλης, Φιλαδέλφειας, Μάνδρας, Χαλκίδας, Μοσχάτου ,Κηφισιάς Έχει συνεργαστεί με πολλούς και διάφορους μαέστρους Καρύδης, Μιχαηλίδης, Τσούχλος, Καρυτινός, Α. και Ρ. Πυλαρινός, Σεργίου, Αραβίδης, και πολλούς καταξιωμένους μαέστρους του εξωτερικού.
Από το 2003 και κατόπιν διαγωνισμού είναι το πρώτο Όμποε της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δ. Αθηναίων.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΤΟΣ (ΚΛΑΡΙΝΕΤΤΟ - ΣΑΞΟΦΩΝΟ)
Ο Βασίλης Μπράτος, Κερκυραϊκής καταγωγής, μοιράζεται την επαγγελματική του καριέρα μεταξύ Παρισιού και Αθήνας.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
-Κάτοχος του Κρατικού Διπλώματος Γαλλίας Καθηγητή Κλαρινέτου.
-Βραβείο δεξιοτεχνίας στο Ανώτατο Ωδείο Μουσικής της Λοζάννης, τάξη του R. Kemblinsky.
-Πρώτο τιμητικό βραβείο στο Διεθνές Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Παρισίου.
-Φιναλίστ στο Διεθνές Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Μartigny Ελβετίας (οκτέττο πνευστών).
-Πρώτο βραβείο δεξιοτεχνίας κλαρινέτου και Μουσικής Δωματίου στην Εθνική Σχολή Μουσικής του Aulnay sous Bois, τάξη του S. Desurmont.
-Πρώτο βραβείο της πόλης του Παρισιού στο Κρατικό Ωδείο, τάξη του P. Boulanger.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
-Υπότροφος του Υπουργείου Πολιτισμού Γαλλίας, 1990-1992.
-Παρακολούθηση Masterclasses των M. Arrignon, J. Di Donato και P. Moragues,
-Καλεσμένος στο Φεστιβάλ του Szombatelly Ουγγαρίας, τελειοποιεί την προσέγγιση του στη Μουσική Δωματίου σε συνεργασία με τους G. Kurtag και S. Devich (Quatuor Bartok).
-Έλαβε εκπαίδευση Διευθυντού για σύνολα πνευστών, όπου και διεύθυνε.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
-Μόνιμος Καθηγητής Κλαρινέττου στα Κρατικά Ωδεία Παρισιού (26 συναπτά έτη προϋπηρεσίας).
-Πολυετής Διδασκαλία στο Κλαρινέττο & στη Μουσική Δωματίου στα διεθνή Σεμινάρια – master classes των ετήσιων Φεστιβάλ του “Haut-Doubs” και του “Chanac”.
- Διδασκαλία στο Κλαρινέττο σε ωδεία της Αθήνας .
-Εργάζεται για την τελειοποίηση μιάς μεθόδου κλαρινέττου καθώς και μιας ιστοσελίδας αφιερωμένης στο κλαρινέττο, στη παιδαγωγία,την ταξινόμηση και ανάλυση του ρεπερτορίου.
-Μέλος επιτροπών διπλωματικών εξετάσεων Κλαρινέττου στο Ανώτατο Ωδείο του Παρισιού.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
-Συμμετοχή σε πολυάριθμα θεάματα και δημιουργίες : Cite de la Musique, Opera National de Paris, Opera Comique, Theatre de Chatelet, Maison de la Musique de Nanterre, Opera de Rennes, Grand Theatre de Provence, Teatro La Fenice στη Βενετία, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη γραμμάτων και τεχνών, Νομισματικό Μουσείο, Ίδρυμα Κακογιάννη κλπ.
-Ερμηνευτής της Μουσικής για Κλαρινέτο Σόλο του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού, για την Ανδρομάχη του G. Lassalle (παραγωγή του Φεστιβάλ της Aβινιόν).
-Μέλος του Ensemble Galitzine και ενεργός παράγων στο ετήσιο φεστιβαλ μουσικής δωματίου του Haut-Doubs.
-Κλαρινετίστας και Ηθοποιός στο ‘Voyage de Mozart a Prague” με τους «Musicomediens» (P. Jacquemont και N. Bataille) στο Theatre de la Potiniere στο Παρίσι.
-Πολυάριθμες εμφανίσεις σαν μπάσσο Κλαρινέττο σε Αθήνα και Παρίσι ως μέλος του Συγκροτήματος «Μaria Kotrotsou» .
- Έντονη επίσης η παρουσία του στη Μουσική Δωματίου στα παρακάτω Φεστιβάλ :
Moulin d’ Ande, Lyons Club, Festival de l’ Orangerie de Sceaux, Festival du Prieure de Grammont, Musicales de Bastia, Festival des nuits de Joux, Arp museum Bahnhof Rolandseck, Festival deSaarbrucken κλπ.
-Τακτική συνεργασία με πολλές ορχήστρες :
-Κλαρινέτο σόλο στη Κάμεράτα Αθηνών το 2012 και 2013.
-Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Orchestre de l’Opera de Paris, Orchestre National d’ Ile de France, Orchestre Lamoureux, Orchestre Pasdeloup, Stringendo, Ensemble Instumental 2E2M, Ars Nova, Ensemble Instrumental J.W. Audoli κλπ.
-Τακτικός σολίστας : Concerto του Weber στο Φεστιβάλ της Butte Montmartre, Concerto του Mozart υπό τη διεύθυνση του Χ. Μιχαλακάκου κλπ.
-Πολυάριθμες δισκογραφικές ηχογραφήσεις με : L’esemble Stringendo (E. Lejet), Serenata (J. Komives), Orchestre Pasdeloup (Deleuse), για τις εκδόσεις Gallimard (Stravinsky), Maria Kotrotsou (27 Mars), καθώς και πολλές ηχογραφήσεις για τον κινηματογράφο.
-Συμμετέχει επίσης σε : εκπομπές στο Radio France και στη France Television.